Termijnenschemas
background-landing

Kennisdocument

Erfrecht uitgelegd

Wanneer een familielid of naaste overlijdt, komt er veel op u af. Niet alleen op emotioneel vlak, maar ook praktisch en juridisch zal er veel geregeld moeten worden. Wat moet er gebeuren met de spullen van de overledene (erflater)? Wie zijn de erfgenamen? Welke rechten en verplichtingen hebben de erfgenamen? Wat zijn de gevolgen van een onterving van een kind? Wat zijn de taken van een executeur? 

 

In onze praktijk krijgen wij dagelijks verschillende erfrechtelijke vraagstukken voorgelegd. Ondanks dat geen een zaak hetzelfde is, merken wij dat bepaalde vragen altijd terugkomen. Deze vragen proberen wij in algemene zin te beantwoorden in ons kennisdocument. Wij laten u hierin kennis maken met de belangrijkste uitgangspunten van het erfrecht. Het is een algemene handleiding om u op weg te helpen.

Ontvang vrijblijvend het kennisdocument “Erfrecht uitgelegd”

Wanneer u hieronder uw gegevens achterlaat kunt u het kennisdocument direct bekijken en downloaden. Wij sturen u het kennisdocument daarnaast ook toe zodat u het op een later moment rustig kunt nalezen.

Wat vindt u in het kennisdocument?

Alles wat u in de basis zou moeten weten wanneer u met een erfenis te maken krijgt. Zo weet u wat er van u verwacht wordt en waar u recht op heeft.

Uitleg over veel voorkomende begrippen en de afwikkeling van een nalatenschap.

Praktische schema's voor erfgenamen zodat u inzicht heeft in belangrijke termijnen.

Termijnenschema

Inclusief handige termijnschema's