Dag van de scheiding - 13 september 2019

GRATIS ADVIES BIJ VRAGEN OVER SCHEIDEN

Ruim 1 op de 3 van alle huwelijken strandt. Mensen die in scheiding liggen, ervaren die tijd als zwaar en emotioneel. 42% van de gescheiden mensen had angst om te gaan scheiden, doch heeft een grote meerderheid geen spijt van de beslissing om uit elkaar te gaan.

 

Wel geeft recent onderzoek aan, dat bijna de helft van de gescheiden koppels de gevolgen van hun scheiding achteraf bezien anders zouden regelen. Om meer aandacht te richten op de noodzaak van een goede begeleiding bij scheiding heeft de vFAS de Dag van de Scheiding ingesteld.

Mw. mr. G.G.J. van Kooten van TRC Advocaten in Veldhoven (familie- en erfrechtadvocate, echtscheidingsmediator en collaborative advocaat) wijst op het belang van een goede scheiding:

”Partners die in een scheidingssituatie komen te verkeren, krijgen in één keer heel veel over zich heen. Er moeten afspraken gemaakt worden over de kinderen, over alimentatie, over de verdeling van de gezamenlijke bezittingen en schulden, over de verdeling van pensioenrechten enz. Daar komt nog bij dat een scheiding natuurlijk een emotioneel proces is. Het is dan heel lastig om zelf alle punten goed te blijven overzien en zelf ingrijpende en belangrijke beslissingen te nemen. Vaak is overleg met de ex-partner in een scheidingssituatie ook heel moeilijk. Bijstand door een ervaren en gespecialiseerde familierechtadvocaat/mediator is dan noodzakelijk. Een scheiding is immers het begin van een nieuwe toekomst voor beide partijen én voor de kinderen.”

Op 13 september a.s. zijn de kantoren van TRC Advocaten in Veldhoven en Horst voor iedereen met vragen over een familierechtelijke kwestie geopend van 9.00 tot 17.30 uur. Gedurende die dag is het mogelijk om vrijblijvend kennis te maken met de familierechtadvocaten en mediators van TRC Advocaten. U bent samen welkom of alleen. Het is onder andere mogelijk om een gratis scheidingscheck te laten uitvoeren. Daarnaast kunnen vragen gesteld worden en kan meer informatie worden verkregen. Een afspraak maken is niet nodig. Tijdens de Dag van de Scheiding kunnen ook via mail of telefonisch vragen gesteld worden aan de familierechtadvocaten en mediators van TRC.
 
Familierechtadvocaten TRC
 
Voor meer informatie, verwijzen we u graag naar www.trcfamilie-erfrecht.nl.
 
Als u meer vragen heeft of een afspraak wilt maken voor een vrijblijvend gesprek op een andere datum, kunt u contact opnemen met mr. Ghislaine van Kooten of mr. Evelien Geerings op het nummer 040 294 45 00 in Veldhoven of mr. Edward Plass op nummer 077 398 81 82 in Horst.
Evelien Geerings

Evelien Geerings

Evelien Geerings

Arrow

HEEFT U VRAGEN OF BENT U OP ZOEK NAAR JURIDISCH ADVIES?

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan wat uw vraag is. U wordt dan zo spoedig mogelijk geholpen door een van onze specialisten.

trc-advocaten-website016

Speciaal voor ondernemers en de mens erachter

Samenwerken; niet vóór u maar mét u

Eerlijk advies van onze specialisten