Dag van het Erfrecht: 16 juni 2023

De Dag van het Erfrecht is een samenwerkingsverband tussen de VEAN (vereniging van advocaten gespecialiseerd in het erfrecht), de vFAS (vereniging van advocaat-familie en erfrechtspecialisten) en de EPN (vereniging van Estate Planners in het notariaat). Deze verenigingen hebben de handen ineen geslagen om door middel van deze Dag van het Erfrecht het belang van een deskundige begeleiding bij alles wat te maken heeft met nalatenschappen te benadrukken. Onze erfrechtspecialisten ondersteunen dit initiatief. 

 

Financieel misbruik van ouderen

Dit jaar staat de Dag van het Erfrecht in het teken van financieel misbruik van ouderen, een vorm van mishandeling die valt onder huiselijk geweld. Wat is het precies en welke stappen kunt u ondernemen om dit misbruik te voorkomen? Wat kunt u doen als u een vermoeden heeft van financieel misbruik van een naaste? Het is van groot belang om al bij leven zaken goed te regelen, omdat het na het overlijden lastig is om vast te stellen of er sprake is geweest van financieel misbruik (door bijvoorbeeld dwang of diefstal). 

 

Op vrijdag 16 juni 2023 kunt u tussen 10.00 en 17.00 uur bij één van onze erfrechtspecialisten terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek. Maak een afspraak of neem telefonisch contact op tijdens de 'Dag van het Erfrecht'

 

Hulp bij afwikkeling van een nalatenschap

Er komt veel kijken bij de afwikkeling van een nalatenschap. Vooral als de familieverhoudingen onder spanning staan en de communicatie onderling te wensen overlaat. Wie zijn de erfgenamen? Wie mag actie ondernemen? Wat zijn mijn rechten en/of verplichtingen als erfgenaam? Wat zijn mijn taken als executeur? Hoe moet ik te werk gaan? En wat zijn mijn rechten als onterfd kind? Op deze en andere vragen kan een erfrechtadvocaat antwoord geven.

 

Uw belangen staan voorop

Onze specialisten kijken samen met u naar uw wensen en mogelijkheden, zowel praktisch als juridisch. Uw belangen staan voor ons vanzelfsprekend voorop. Wij behartigen uitsluitend úw belangen en kunnen u begeleiden bij overleg en onderhandelingen met de andere betrokkenen. Mocht het nodig zijn kunnen wij u ook bijstaan als er moet worden geprocedeerd om uw recht te halen.

 

New call-to-action

 

Wacht niet te lang 

Als u met een erfrechtelijke vraag zit, of aanloopt tegen problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap, wacht dan niet te lang met het inwinnen van advies. Het erfrecht kent veel regels over strikte termijnen van soms maar een paar maanden waarbinnen u aanspraak moet maken op uw rechten. Het komt helaas regelmatig voor dat te laat advies wordt ingewonnen.

Wacht dus niet en neem telefonisch contact op of maak een afspraak op de ‘Dag van het Erfrecht’ op 16 juni a.s. 

 

 

Michael Filemon

Michael Filemon

8 juni 2023

Michael Filemon

Arrow

HEEFT U VRAGEN OF BENT U OP ZOEK NAAR JURIDISCH ADVIES?

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan wat uw vraag is. U wordt dan zo spoedig mogelijk geholpen door een van onze specialisten.

trc-advocaten-website016

Speciaal voor ondernemers en de mens erachter

Samenwerken; niet vóór u maar mét u

Eerlijk advies van onze specialisten