Dé drie redenen om aan een golfdag deel te nemen

Donderdag 12 september vond de jaarlijkse TRC Golfdag plaats. Het was een zonovergoten, succesvolle middag waarin nieuwe relaties zijn aangegaan en bestaande zijn versterkt. Maar waarom maak je als drukbezette professional je agenda vrij om een halve dag op een golfbaan te vertoeven? We gingen deze middag op onderzoek uit en vroegen het de deelnemers zelf.

Netwerken-op-de-golfbaan

 

De drie redenen om aan een golfdag deel te nemen

 

1. Rustmoment

Die hadden we niet direct met stip op 1 gezien, maar toch werd deze reden – in al zijn varianten – het meest genoemd. De telefoon uit en even weg van de hectiek, uit de waan van de dag. Veel ondernemers geven aan dat juist die rust zorgt voor een moment van bezinning en de gelegenheid om op te laden. Rust zorgt dat je weer terug naar de basis gaat en ruimte schept voor nieuwe ideeën.

 

2. Meer mensen leren kennen

Golfen wordt nog steeds als populair middel gezien voor relatiebeheer. Je hebt een gezamenlijke passie, activiteit, dat zorgt voor gespreksstof en verlaagt de drempel om met elkaar in contact te komen. Veel deelnemers geven aan dat het jammer is dat het aantal golfdagen van deze omvang afneemt. Het is een andere manier van netwerken die meer tijd vergt, maar waar nog steeds verrassend mooie samenwerkingen uit ontstaan.

 

“Je leert mensen kennen die je anders misschien niet snel was tegengekomen. Personen uit een andere branche en met een andere kijk op ondernemen. Dat werkt ontzettend verfrissend en stimuleert je om je oogkleppen af te doen en open te staan voor nieuwe ideeën.”

 Jeroen Geelen - ASML

 

3. Mensen echt leren kennen

Niet alleen meer mensen leren kennen, maar zeker ook beter leren kennen, werd meerdere malen genoemd. Je spreekt geen tientallen mensen, vaak is het aantal op één hand te tellen. Echter kan in die selecte groep wel een waardevolle basis voor de toekomst schuilen. Of dat nu is voor een potentiële samenwerking of om inspiratie op te doen. Je spreekt mensen in een andere omgeving, waardoor ze meer open en zichzelf zijn. “Hierbij helpt het spel natuurlijk wel”, zo antwoordt een deelnemer lachend. "Je hebt vrij snel inzicht in het karakter van de persoon waarmee je in een flight zit. Of je nu dominant, afwachtend of opvliegend bent, bij golf zit je zo in het spel dat je ware aard al snel naar boven komt.”

 

“In een ontspannen sfeer mensen leren kennen, dat is mijn doel om deel te nemen aan een golfdag zoals deze.” 

Robert van der Vorst - Braintown

 

Meer tijd over houden voor activiteiten zoals een golfdag zodat je een rustmoment hebt, meer mensen leert kennen en mensen ook echt leert kennen? Blijf niet onnodig lang met je juridische vraag rondlopen als ondernemer, maar stel kosteloos uw juridische vraag aan onze Brabantse Ondernemer Desk. 

 

TRC Advocaten

TRC Advocaten

TRC Advocaten

Arrow

HEEFT U VRAGEN OF BENT U OP ZOEK NAAR JURIDISCH ADVIES?

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan wat uw vraag is. U wordt dan zo spoedig mogelijk geholpen door een van onze specialisten.

trc-advocaten-website016

Speciaal voor ondernemers en de mens erachter

Samenwerken; niet vóór u maar mét u

Eerlijk advies van onze specialisten