Het indexeringspercentage 2022 is bekend

De indexering

Betaalt of ontvangt u maandelijks kinderalimentatie en/of partneralimentatie? Let dan op! De hoogte van kinderalimentatie en partneralimentatie wordt jaarlijks door de Minister van Rechtsbescherming geïndexeerd.

Het indexeringspercentage is voor het jaar 2022 vastgesteld op 1,9 %. Deze indexering geldt van rechtswege voor alle alimentaties. Er wordt dus geen onderscheid gemaakt tussen alimentatie die door de rechter is vastgesteld of alimentatie die door partijen in onderling overleg is afgesproken. U hoeft géén rekening te houden met de indexering indien de rechter in zijn uitspraak uitdrukkelijk heeft bepaald dat de alimentatie niet geïndexeerd zal worden of wanner de wettelijke indexering bij overeenkomst is uitgesloten.

 

Waarom wordt er geïndexeerd?

Het is wettelijk verplicht om de alimentatie te indexeren. De reden hiervoor is dat zowel de salarissen almede de kosten van levensonderhoud jaarlijks stijgen.

 

Wat verandert er voor u?

Bent u alimentatieplichtig (u betaalt alimentatie), dan zult u vanaf 1 januari 2022 1,9% meer moeten betalen dan in 2021. Voor de alimentatiegerechtigde (u ontvangt alimentatie) zal het betekenen dat het maandelijkse bedrag dat u aan alimentatie ontvangt hoger wordt.

 

Vragen?

Heeft u vragen over de jaarlijkse indexering of over andere aspecten van de alimentatie? Neem dan gerust contact op met één van de specialisten bij TRC Advocaten op het gebied van Personen- & Familierecht. Wij kunnen u ook helpen bij het (her)berekenen van uw alimentatie.

Amina Šabanović

Amina Šabanović

Amina Šabanović

Arrow

HEEFT U VRAGEN OF BENT U OP ZOEK NAAR JURIDISCH ADVIES?

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan wat uw vraag is. U wordt dan zo spoedig mogelijk geholpen door een van onze specialisten.

trc-advocaten-website016

Speciaal voor ondernemers en de mens erachter

Samenwerken; niet vóór u maar mét u

Eerlijk advies van onze specialisten